donderdag 13 oktober 2011

Dagje uit.Hoi dames,

Vorige week zijn we naar Erve Kots geweest. Daar kun je zien hoe 't er vroeger op 't platteland aan toe ging. Tussen de buien door is 't me gelukt om 'n paar foto's te maken. Bij thuiskomst bleek dat er vooral veel dieren op stonden.....goh hoe zou dat nou komen.
Neem nou bovenstaande varkens......helemaal happy met hun modderpoel. Als ze er genoeg van hebben, kunnen ze ook lekker de droge stal in.

Onderstaande ganzen zijn de beste waakhonden die je je wensen kunt. Wat zijn die beesten fanatiek zeg. Ik kwam iets te dichtbij en kreeg me toch de wind van voren!


In de schuren stonden verschillende oude machines, maar ook prachtige grote huifkarren. Ik vond deze mooi genoeg om op de foto te zetten.


Ik had eigenlijk veel meer foto's willen maken, maar dat is er bij ingeschoten. Ik vond 't erg leuk om te zien, hoe boeren vroeger woonden en werkten. Schijnbaar waren ze toendertijd ook stukken kleiner, want de bedden leken meer op kinderbedjes......stukken korter dan de onze. Ondanks 't slechte weer heb ik er wel van genoten. Als afsluiting nog 'n lekker bakkie koffie met 'n warme appelbol met vanillesaus en slagroom.........mjammie.

gr.Yvonne

7 opmerkingen:

 1. De naam klinkt niet erg apetijtelijk, de appelbol nou weer wel. Niks voor jou om een paar van zulke waakhonden te nemen? Hun dieet is een stuk gemakkelijker dan dat van Lady.
  Leuk ook die varkentjes. Ik moest wel even zoeken naar de voorkant. Ha ha, dat zag er grappig uit. Goed teken dat je vergat foto's te nemen dan vond je het namelijk boeiend.

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'n Kot was vroeger 'n schuur.Ik vroeg me nl. ook al af, waar die naam vandaan kwam.

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig, je hoefde die appelbol niet meer uit te kotsen.

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er wel leuk uit zeg!
  Groetjes Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er heel leuk uit allemaal. Maar die ganzen, dat zou ik niet doen. Dan durft de postbode niet meer bij de voordeur te komen en belanden je bestellingen allemaal..... tja dat weet ik ook niet.
  Maar mooie foto's hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jippieeee, de kikker is ook weer terug!
  Alie; O nee, dat kunnen we niet hebben! Wie moet me dan voorzien in m'n goodies??
  Dan maar geen gansen...

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen