woensdag 22 december 2010

When live get's you down....Hoi allemaal,

Vandaag krijgen jullie iets heel anders te zien.
Ik heb nl. geprobeerd om 'n kaart te maken met Tim Holtz technieken.
Ik volg 'm al 'n tijdje en wilde nu zelf 'ns iets proberen in die richting.Ik heb 't niet zo druk gemaakt, maar vind 'm aardig geslaagd.('t is ook pas m'n 1e poging)
Ik heb 'n TH afdrukje bewerkt met distress inkt en 'n blending tool.Daarna heb ik zelf 'n glimmermist gemaakt van water, inkt en perfect pearls pewter.Dat heb ik over de afdruk en de tekst gespoten.Vooral bij die laatste kun je 't goed zien.
Deze tekst heb ik ooit gelezen op Kath's Blog en ik vond 'm zo leuk, dat ik 'm gelift heb.
Het papier is van Pink Paislee "Queen Bee."
Sommige randjes heb ik met 'n distress tool bewerkt en/of met inkt.Wat metalen onderdelen er aan toegevoegd, zoals nietjes, eyelets en 'n hoekje.Nog wat knopen en dew drops en klaar is My First Tim.....:O)

gr.Yvonne

6 opmerkingen:

 1. Waauwie, ik vind hem zeer geslaagd.Dat bewerken van zo'n afdrukje, daar komt nogal wat bij kijken. en allemaal dingen waar ik nooit van gehoord heb:wat zijn nu perfect pearl pewter, en wat voor blending tool gebruik jij? En ik heb ook al geen glimmer mist :(. Maar ik denk ook dat ik met mijn TH wat andere dingen ga proberen.
  Maar je hebt echt eer van je werk hoor. ook een soignant detail, dat omgevouwen hoekje met een eyelet erdoor.
  gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik heb de laatste tijd 'n aantal nieuwe woorden geleerd :O)
  Perfect pearls ken je wel en pewter is gewoon 'n kleurnaam.In dit geval 'n donkere metaalkleur.Misschien kun je je hier wat wijzer maken:
  http://www.timholtz.com/demos.html
  Erg leuk om te zien en erg leuk om te doen.

  gr.Vonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik heb die filmpjes ook ontdekt. Leuk zijn ze. Het is een hele mooie kaart geworden. Een echte TH. Volgend jaar wil ik ook eens wat gaan uitproberen. Misschien leuk om eens een workshopje te gaan volgen. Ben benieuwd hoe kaart nr.2 er uit gaat zien.

  Gr.GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er wel een paar bekeken, maar nog niet alles gezien. Ach, en zelf een beetje experimenteren is misschien ook wel leuk. Lekker spetteren met verf en alles eronder kliederen: heb ik weer het gevoel dat ik even weer kleuter mag zijn.

  gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gerrittina, ik ben zelf ook heeel benieuwd. Ik heb nog geen flauw idee, wat ik 'ns zal maken.

  Alie... het was hier 'n complete chaos, maar ik heb heerlijk zitten kliederen.Da's 'n erg leuk bijkomend voordeel van deze techniek.

  gr.Vonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach die chaos kan ik ook zonder Tim wel creëren. Het lijkt of hier op zolder een bom is ontploft. Morgen eerst maar eens opruimen. Als het goed is......krijg ik mijn boekenplanken. Ja ja, het gaat er dan eindelijk van komen.

  Gr.GZ

  BeantwoordenVerwijderen